In dertig minuten down…

Netforce (1999)Vanavond zitten buizen: de Tom Clancy-verfilming Netforce (1999). Jammer dat die tv-bewerking ook nog in twee delen is geknipt, want zo sterk is de verhaallijn niet. Terwijl wij slapen (in het jaar 2005), waakt een speciale FBI-eenheid over het internet. Daar wil nog wel eens wat bij fout gaan, maar dat zetten ze meestal binnen vijf minuten weer recht. Op afstand, of - als dat niet voldoende is - gaan ze erop af met getrokken pistool - entering the premises.

Tot enige mafiosi zich professioneel op de materie storten, daarbij in de wielen gereden door een Bill Gates-kloon die teveel energizers heeft gedronken. De zaak loopt volledig uit de klauw, het internet dreigt voortdurend down te gaan. Als dit gevaar dreigt zijn er gelukkig heldere waarschuwingssignalen, want dan valt overal het licht uit. Iets om te onthouden.

Om te weten hoe het afloopt, moet ik helaas volgende week maandag weer kijken. Grumpphhh.

De plot herinnerde me aan de claim uit 1999 (!) van het illustere hackersgezelschap the L0pht Heavy Industries het internet in dertig minuten uit de lucht te kunnen krijgen.