Tony (met zijn onschuldige boeventronie)

Tony BlairVandaag het nieuws dat Tony Blair (UK) geheel ten onrechte het nieuws van zijn inlichtingendiensten te horen kreeg (en hij wilde het maar al te graag horen), dat Irak in 45 minuten kon overgaan tot de inzet van 'weapons of mass destruction'. De premier is misleid, maar per ongeluk. Niemand kan het helpen. Volgende keer beter.

"Any mistakes were made in good faith". Lord Butler heeft er een fraai rapport (PDF) over geschreven. Als onafhankelijk deskundige.

De BCC heeft er een mooie samenvatting van. Je zou bijna vergeten dat ook zij in deze zaak, door uiterst slordige journalistiek, een leven in gevaar hebben gebracht. Met fatale afloop.

George Bush (USA) probeert de aandacht op andere manieren af te leiden. Hij gaat over tot een wijziging van de grondwet van God's own country ten einde het huwelijk tussen homo's en lesbo's te voorkomen. Die poging werd vandaag door de Amerikaanse senaat afgeschoten, waarbij één spreker het voorstel karakteriseerde als een ‘weapon of mass distraction’.

Soms zou je bijna gaan geloven dat democratie werkt.